Κατασκευές στην Ελλάδα

Φτιάξτε το σπίτι των ονείρων σας, δίπλα στην θάλασσα με την ομορφότερη θέα!

- m2
-
ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ
Επιλέγουμε τα κατάλληλα οικόπεδα σύμφωνα με τις επιθυμίες σας
ΣΧΕΔΙΟ
Σχεδιάζουμε μοντέρνα έργα με 3D και animation, με όλες τις άδειες
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Κατασκευάζουμε πολυτελείς βίλες, συγκροτήματα, ξενοδοχεία με το κλειδί στο χέρι χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες

Κατασκευαστικά έργα

Προβολή όλων

Οικόπεδα για βίλες

Προβολή όλων
№ 5920
№ 909
9700 м2 30 м
1 000 000 €
1 200 000€
№ 5750
№ 5545
№ 5721
№ 5471

Αποκτήστε μια εξατομικευμένη επιλογή

Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις και θα σας στείλουμε τις πιο κατάλληλες επιλογές

Οικόπεδα για ξενοδοχεία

Προβολή όλων
№ 6797
№ 6427
№ 6077
№ 5751
№ 5652
№ 5517

Δημοφιλείς ερωτήσεις

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τις κατασκευές στην Ελλάδα. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα συμβουλευτικής. Ή χρησιμοποιήστε την ηλεκτρονική συνομιλία και θα σας απαντήσουμε αμέσως.

Τα οικόπεδα στην Ελλάδα μετριούνται σε στρέμματα. 1 στρέμμα ισοδυναμεί με 1000 τ.μ..

Ναι μπορείτε. Μπορείτε να χτίσετε πολλά σπίτια και να τα πουλήσετε με παρακείμενα οικόπεδα. 4.000 τ.μ. απαιτείται για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Επιπλέον, μπορείτε να πουλήσετε σπίτια με παρακείμενα οικόπεδα, χωρισμένα κατά την κρίση σας.

Πρόκειται για ένα αμοιβαία επωφελές πρόγραμμα συνεργασίας, δημοφιλές στην Ελλάδα, στο οποίο ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου παρέχει το οικόπεδό του προς αξιοποίηση από κατασκευαστική εταιρεία, η οποία με τη σειρά της αναλαμβάνει να το κατασκευάσει με δικά της έξοδα και με την ολοκλήρωση του την κατασκευή, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου λαμβάνει την κυριότητα μέρους των κτιρίων. Κατά κανόνα, ο υπολογισμός αυτού του μέρους γίνεται με συμφωνία των μερών με βάση το κόστος του σχεδίου και εκφράζεται ως ποσοστό.

Το κόστος μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στο χώρο καταβάλλεται από τον ιδιοκτήτη, αλλά πραγματοποιείται μόνο από την κρατική εταιρεία ΔΕΗ, η οποία καθορίζει επίσης το κόστος της εργασίας ανάλογα με τον απαιτούμενο αριθμό πόλων και μετασχηματιστών, καθώς και την πολυπλοκότητα της εργασίας . Το κόστος κατά προσέγγιση μπορεί να φτάσει και τα 30 ευρώ το μέτρο.

Το κόστος τοποθέτησης σωλήνα για την ύδρευση του χώρου είναι περίπου 5 με 10 ευρώ ανά 1 τ.μ.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να λάβετε άδεια για τη διάνοιξη φρεατίου, γι 'αυτό δεν πρέπει να υπάρχει παροχή νερού ή άλλο πηγάδι σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Στην πράξη, πολλές γεωτρήσεις ανοίγουν παράνομα, χωρίς άδεια ή με άδεια γεωθερμίας. Στη συνέχεια, ένα τέτοιο παράνομο πηγάδι μπορεί να νομιμοποιηθεί με τη δήλωση του στον σχετικό οργανισμό. Το κόστος του εξοπλισμού γεώτρησης και φρέατος είναι περίπου 100 ευρώ ανά μέτρο.

Δεν συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά οικοπέδου χωρίς τεχνογνωσία μηχανικού και κατασκευής. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: ο μηχανικός μας ελέγχει πρώτα όλα τα έγγραφα, καθορίζοντας όλους τους κώδικες δόμησης για μια δεδομένη τοποθεσία, μετά ταξιδεύει στην τοποθεσία μαζί με έναν τοπογράφο, θέτει τα όρια του χώρου και του σημείου κατασκευής. Αναλύει το έδαφος, το ανάγλυφο και άλλες λεπτομέρειες που σχετίζονται με την κατασκευή. Το κόστος μιας τέτοιας εξέτασης είναι 200 ευρώ, αλλά μπορεί να σας εξοικονομήσει δεκάδες χιλιάδες.

Μπορείτε, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι η οικοδομική άδεια εκδίδεται για ένα συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό έργο και ανάλογα, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να την αλλάξετε για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Σχεδόν όλα τα οικόπεδα στην Ελλάδα πωλούνται χωρίς οικοδομική άδεια, εκτός αν ο ιδιοκτήτης σχεδίαζε να χτίσει ο ίδιος στο οικόπεδο, πήρε άδεια και μετά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να πουλήσει. Η οικοδομική άδεια μπορεί να ισχύει για 4 χρόνια και μπορεί να παραταθεί για άλλα 4.

Δωρεάν συμβουλή

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ακίνητο στην Ελλάδα; Ενδιαφέρεστε για άδεια οικοδομής ή διαμονής; Κάντε μας μια ερώτηση και αφήστε το τηλέφωνο ή το email σας. Ο ειδικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός μιας ώρας για διαβούλευση.

Έλενα Δολμενίδη
Ειδικός στα ακίνητα