Άδεια παραμονής για οικονομικά
ανεξάρτητα άτομα

Άδεια παραμονής στην Ελλάδα

Δωρεάν συμβουλή
Από 2.000 ευρώ
εισόδημα ανά μήνα
Για τους συζύγους
και παιδιά κάτω των 18 ετών
Για 2 χρόνια
δεν απαιτείται διαμονή

Δωρεάν συμβουλή

Πλεονεκτήματα

Αυτή η άδεια διαμονής είναι κατάλληλη για όσους έχουν σταθερό εισόδημα στη χώρα τους, δεν πρόκειται να εργαστούν στην Ελλάδα και δεν θέλουν να είναι δεσμευμένοι με μια συγκεκριμένη χώρα. Πρώτα απ 'όλα, μιλάμε για επιχειρηματίες, επιχειρηματίες, υποψήφιους επενδυτές, καθώς και για μέλη των οικογενειών τους.

Η άδεια διαμονής στην Ελλάδα για οικονομικά ανεξάρτητα άτομα εκδίδεται για 2 χρόνια, με δικαίωμα πολλαπλής ανανέωσης κάθε 3 χρόνια. Βασική προϋπόθεση είναι η επιβεβαίωση της οικονομικής ανεξαρτησίας, την οποία η Ελλάδα υπολόγισε σε 2.000 ευρώ το μήνα + 20% για σύζυγο + 15% για κάθε παιδί.

Όπως και άλλοι, μια τέτοια άδεια διαμονής σας δίνει το δικαίωμα να διαμένετε μόνιμα στην Ελλάδα και να μετακινηθείτε ελεύθερα εντός του χώρου Σένγκεν.

Υποχρεωτικές προϋποθέσεις

 • Ηλικία τουλάχιστον 18 ετών
 • Χωρίς ποινικό μητρώο
 • Επαληθευμένη πηγή εισοδήματος
 • Συμφωνία ενοικίασης για 1 έτος
ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Το δικαίωμα απόκτησης άδειας διαμονής αποκτά όχι μόνο ο ιδιοκτήτης, αλλά και η σύζυγός του, τα παιδιά και των δύο συζύγων κάτω των 23 ετών και οι γονείς και των δύο συζύγων
ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Όπως και στην περίπτωση της «χρυσής» άδειας διαμονής, μπορείτε να διαμένετε μόνιμα στην Ελλάδα ή να μην έρθετε καθόλου
ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Εσείς επιλέγετε αν θα γίνετε φορολογικός κάτοικος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δικαίωμά σας, όχι καθήκον.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ
Μετά από επτά χρόνια, εάν ζείτε στην Ελλάδα για περισσότερες από 183 ημέρες κάθε χρόνο για 7 χρόνια

Θέλετε να μάθετε για τον εαυτό σας το κόστος μιας άδειας διαμονής;

Θα υπολογίσουμε το κόστος για την οικογένειά σας, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων και τελών

Στάδια απόκτησης άδειας παραμονής στην Ελλάδα

01
Συλλογή εγγράφων στη χώρα διαμονής σας

Διάρκεια - περίπου 2 εβδομάδες.
Αυτά περιλαμβάνουν: φορολογική δήλωση από τη χώρα διαμονής σας, έγγραφα που επιβεβαιώνουν το εισόδημα από την ενοικίαση ακίνητης περιουσίας που κατέχετε, εισόδημα από συμμετοχή σε επιχειρηματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα, πιστοποιητικό απασχόλησης ή άλλα έγγραφα που επιβεβαιώνουν τη νόμιμη πηγή κεφαλαίων.

02
Λήψη βίζας κατηγορίας Δ

Διάρκεια - περίπου 2 εβδομάδες.
Για να γίνει αυτό, υποβάλλεται αίτηση και κατάλογος των απαιτούμενων εγγράφων στο ελληνικό προξενείο της χώρας σας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που επιβεβαιώνουν τη διαθεσιμότητα του απαραίτητου εισοδήματος και την πηγή του

03
Λήψη ΑΦΜ στην Ελλάδα

Διάρκεια - περίπου 2 εβδομάδες.
Αφού υποβάλετε αίτηση για βίζα, πρέπει να λάβετε έναν φορολογικό αριθμό στην Ελλάδα ή ΑΦΜ (ανάλογο του ρωσικού ΑΦΜ)

04
Άνοιγμα λογαριασμού

Διάρκεια - περίπου 2 εβδομάδες.
Το επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα λογαριασμού σε ελληνική τράπεζα, στην οποία μεταφέρεται το απαραίτητο χρηματικό ποσό.

05
Αίτηση για άδεια παραμονής

Διάρκεια - περίπου 2 εβδομάδες.
Το τελευταίο βήμα πριν από την έκδοση άδειας διαμονής θα είναι η υποβολή εγγράφων στο Τμήμα Μετανάστευσης. Και εδώ θα απαιτείται η προσωπική σας παρουσία για τη διαδικασία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μετά την υποβολή της αίτησης, θα σας εκδοθεί μπλε πιστοποιητικό (μπλε βεβαίωση), το οποίο θα σας επιτρέπει να παραμείνετε στη χώρα μέχρι την έκδοση της άδειας διαμονής.

06
Λήψη άδειας διαμονής

Διάρκεια - περίπου 2 εβδομάδες.
Μετά από αυτό, θα λάβετε άδεια παραμονής για 2 χρόνια, η οποία θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τη ζωή στην Ελλάδα και να ταξιδέψετε ελεύθερα στις χώρες Σένγκεν.

Κατεβάστε τον οδηγό για την απόκτηση άδειας διαμονής
Κατεβάστε τον οδηγό για την απόκτηση άδειας διαμονής

Κατεβάστε τον οδηγό για την απόκτηση άδειας διαμονής

Λάβετε τον πλήρη οδηγό μας για την απόκτηση άδειας διαμονής. Σε αυτό θα βρείτε:

 • όλα τα στάδια απόκτησης άδειας διαμονής περισσότερο
 • καταλόγους απαιτούμενων εγγράφων
 • και άλλα χαρακτηριστικά της διαδικασίας

Πλεονεκτήματα της Greece Invest

Μια σύνθετη προσέγγιση
Βρίσκουμε ένα ακίνητο από τη δική μας βάση δεδομένων, συντάσσουμε άδεια διαμονής, κάνουμε όλα τα χαρτιά
Εργασιακή εμπειρία 20 χρόνια
Οι ειδικοί μας έχουν μεγάλη εμπειρία και θα λύσουν οποιαδήποτε απορία σας.
Διαχείριση ακινήτων
Παίρνουμε ακίνητα διαχείρισης για μίσθωση. Πλήρης υπηρεσία θυρωρείου

Vadim Dolmenidis, Διευθύνων Σύμβουλος:

Πουλάμε ακίνητα στην Ελλάδα από το 2002, επομένως γνωρίζουμε πολύ καλά την αγορά ακινήτων του θερέτρου. Προσφέρουμε μόνο εξοχικές κατοικίες, βίλες και διαμερίσματα υψηλής ποιότητας. Θα επιλέξουμε το καλύτερο αντικείμενο για εσάς, με βάση τους στόχους σας: για αναψυχή, μόνιμη διαμονή, απόκτηση άδειας διαμονής ή επένδυση.

Προσεγγίζουμε προσεκτικά την επιλογή των περιοχών, προσφέροντας στους πελάτες μας ακίνητα μόνο στα καλύτερα, πιο πολλά υποσχόμενα θέρετρα στην Ελλάδα. Τα πιο δημοφιλή από αυτά είναι η χερσόνησος της Χαλκιδικής, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πελοπόννησος και τα νησιά της Κρήτης και της Κέρκυρας. Επιπλέον, η βάση δεδομένων μας περιλαμβάνει αντικείμενα στην Ολυμπιακή Ριβιέρα, στα νησιά Ζάκυνθο, Ρόδο, Θάσο, Εύβοια, Σαντορίνη, Μύκονο και άλλα.

Vadim Dolmenidis, Διευθύνων Σύμβουλος

Άδεια διαμονής σε ερωτήσεις και απαντήσεις

Η συνδρομή δικηγόρου σε αυτή την περίπτωση είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση. Μπορείτε να κάνετε αίτηση μόνοι σας. Όμως, δεδομένου του γλωσσικού φραγμού και της ανάγκης παραμονής στη χώρα για να ολοκληρώσετε ένα πακέτο εγγράφων, είναι πιο βολικό να εμπιστεύεστε επαγγελματίες σε αυτό το θέμα.

Ο νόμος δεν σας επιβάλλει καμία υποχρέωση ως προς αυτό. Μπορείτε να συλλέξετε και να υποβάλετε έγγραφα τόσο προσωπικά όσο και μέσω ενός έμπιστου ατόμου/δικηγόρου. Ωστόσο, δεδομένου του γλωσσικού φραγμού και της ανάγκης παραμονής στη χώρα για τη συλλογή και υποβολή εγγράφων, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να το αναθέσετε σε έναν επαγγελματία.

Σε περίπτωση που έχετε ποινικό μητρώο στην Ελλάδα ή τη χώρα σας, αυτό συνεπάγεται την ανάκληση/άρνηση ανανέωσης της άδειας διαμονής σας.

Η πρόσβαση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα παρέχεται σε εσάς και τα μέλη της οικογένειάς σας στην ίδια βάση με τους Έλληνες πολίτες.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Ελλάδος επιτρέπει την ταξινόμηση οχήματος στην Ελλάδα από υπηκόους τρίτων χωρών που είναι κάτοχοι άδειας διαμονής στην Ελλάδα.

Αυτός ο τύπος άδειας διαμονής δεν παρέχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας τόσο στον αιτούντα όσο και στα μέλη της οικογένειάς του

Αυτός ο τύπος άδειας διαμονής δίνει το δικαίωμα αγοράς υφιστάμενης ελληνικής επιχείρησης, επένδυσης σε επιχείρηση ή εγγραφής νέου νομικού προσώπου - κατά την κρίση σας.
Δείτε επίσης:

Άδεια διαμονής για ιδιοκτήτες ακινήτων

250.000 ευρώ
ποσό αγοράς
Για όλη την οικογένεια
παιδιά και γονείς
Για 5 χρόνια
χωρίς υποχρεωτική διαμονή
Άδεια διαμονής ως δώρο
όταν αγοράζετε ακίνητο από εμάς

Η Ελλάδα προσφέρει τον πιο προσιτό τρόπο απόκτησης άδειας διαμονής στην Ευρώπη. Όταν αγοράζετε ακίνητο στην Ελλάδα από 250.000 €, θα γίνετε κάτοικος ΕΕ με δικαίωμα εισόδου χωρίς βίζα σε 26 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στη Συμφωνία Σένγκεν. Τα κύρια πλεονεκτήματα του προγράμματος:

 • εγγραφή για 3 γενιές ταυτόχρονα: σύζυγοι και τα παιδιά τους κάτω των 24 ετών, καθώς και γονείς και των δύο συζύγων
 • χωρίς απαιτήσεις ελάχιστης πληρότητας
 • γρήγορη εγγραφή - σε μόλις 2 μήνες
 • δυνατότητα υποβολής αίτησης για ελληνική υπηκοότητα μετά από 7 χρόνια διαμονής.

Εισπράξεις ακίνητης περιουσίας για άδεια διαμονής

Δωρεάν συμβουλή

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ακίνητο στην Ελλάδα; Ενδιαφέρεστε για άδεια οικοδομής ή διαμονής; Κάντε μας μια ερώτηση και αφήστε το τηλέφωνο ή το email σας. Ο ειδικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός μιας ώρας για διαβούλευση.

Έλενα Δολμενίδη
Ειδικός στα ακίνητα