Νομική υποστήριξη

Δωρεάν συμβουλή

Αγορά και πώληση ακινήτων

Σε θέματα απόκτησης ακινήτων είναι δύσκολο να γίνει χωρίς τη βοήθεια δικηγόρου, και η αγοραπωλησία ακινήτων στην Ελλάδα απαιτεί τη συμμετοχή του, τουλάχιστον σε κάποια στάδια.

Νομική δέουσα επιμέλεια ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα
Στο στάδιο του ελέγχου της ακίνητης περιουσίας, χρειάζεστε τη βοήθεια ενός δικηγόρου που ελέγχει το αντικείμενο που έχετε επιλέξει για την απουσία πιθανών βαρών - ειδικότερα, υποθήκες, ενέχυρα, εγγυήσεις, δικαιώματα τρίτων, καθώς και τη σωστή εκτέλεση έγγραφα τίτλου, η απουσία παραβιάσεων κατά την κατασκευή κ.λπ. Η διαδικασία διαρκεί έως και 2 εργάσιμες ημέρες
Βοήθεια στο άνοιγμα ΑΦΜ και τραπεζικού λογαριασμού
Αφού επιλέξετε ένα ακίνητο, πρέπει να εκδώσετε ΑΦΜ στην Ελλάδα και να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά σας. Αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα, με την προϋπόθεση ότι είναι διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Η εγγραφή του ΑΦΜ και το άνοιγμα λογαριασμού σε ελληνική τράπεζα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μετέπειτα σύναψη σύμβασης πώλησης.
Συνοδεία της συναλλαγής αγοραπωλησίας
Είναι καλύτερα να ζητήσετε τη βοήθεια δικηγόρου ακόμα και στο στάδιο της επιλογής ακινήτων. Σε αυτήν την περίπτωση, έχοντας βρει μια κατάλληλη επιλογή, μπορείτε να συντάξετε αμέσως μια συμφωνία και να κάνετε μια κατάθεση, κλείνοντας έτσι το αντικείμενο που σας αρέσει. Και φυσικά είναι πιο εύκολο για κάθε ειδικό να πραγματοποιήσει μια συναλλαγή από την αρχή μέχρι το τέλος για να μπορέσει να μελετήσει ενδελεχώς το θέμα και να φέρει την πλήρη ευθύνη για την επιτυχή καταχώρισή του.

Νομική υποστήριξη

Οι γενικές νομικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να προκύψουν κατά τη διαμονή στην Ελλάδα

Εγγραφή άδειας διαμονής
Στην περίπτωση απόκτησης ακινήτου, μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για την απόκτηση της λεγόμενης «χρυσής» άδειας διαμονής και λαμβάνεται επίσης υπόψη κατά την απόκτηση άδειας διαμονής για οικονομικά ανεξάρτητο άτομο. Κάθε τύπος άδειας διαμονής έχει το δικό του πακέτο εγγράφων και λόγους απόκτησης. Ένας εξειδικευμένος ειδικός θα σας βοηθήσει να αναλύσετε την κατάστασή σας και να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.
Εγγραφή νομικού προσώπου
Το ελληνικό κράτος παρέχει στους αλλοδαπούς πολίτες τη δυνατότητα να εγγραφούν νέα στη χώρα ή να επενδύσουν σε υφιστάμενη ελληνική επιχείρηση, για την οποία μάλιστα παρέχεται ξεχωριστός τύπος άδειας διαμονής. Φυσικά, η εγγραφή νομικού προσώπου στην Ελλάδα από αλλοδαπό έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Έτσι, μόνο οι αλλοδαποί πολίτες που διαθέτουν άδεια διαμονής για επιχειρηματικές δραστηριότητες λαμβάνουν πλήρη δικαιώματα. Επομένως, πριν την εγγραφή επιχείρησης στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να επιλυθεί το θέμα της άδειας διαμονής.
Προστασία συμφερόντων σε δικαστήριο και κράτος. δομές
Δυστυχώς, κανένας από εμάς δεν είναι απρόσβλητος από την κατάσταση όταν πρέπει να ενεργούμε ως μέρος σε μια διαμάχη σε διάφορες κρατικές δομές και μερικές φορές να στραφούμε στη δικαιοσύνη για βοήθεια. Σε μια ξένη χώρα, τέτοιες καταστάσεις περιπλέκονται από άγνοια της γλώσσας και της νομοθεσίας της χώρας. Ένας καλός δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε τα προβλήματά σας.
Αγορά αυτοκινήτου ή γιοτ
Η αγορά ενός αυτοκινήτου ή ενός γιοτ σε μια ξένη χώρα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς την παρέμβαση ενός έμπειρου δικηγόρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ειδικός όχι μόνο ασχολείται με τη νομική πλευρά της συναλλαγής, αλλά βοηθά και στην υλοποίηση σχετικών εργασιών: έλεγχος του ιστορικού του οχήματος/σκάφους, πέρασμα του τεχνικού ελέγχου, λήψη αριθμών, λήψη ασφάλισης κ.λπ.
Δωρεάν συμβουλή

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ακίνητο στην Ελλάδα; Ενδιαφέρεστε για άδεια οικοδομής ή διαμονής; Κάντε μας μια ερώτηση και αφήστε το τηλέφωνο ή το email σας. Ο ειδικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός μιας ώρας για διαβούλευση.

Έλενα Δολμενίδη
Ειδικός στα ακίνητα